Bemutatkozás

MESE Mindenki Egyért Sportegyesület

Egyesületünk 2015. őszén alakult azzal a szándékkal, hogy a kellemest a hasznossal, egy szép magyar hagyományőrző sportot a jótékonysággal összekössünk. Beteg vagy sérült gyermekek életét szeretnénk támogatni az általunk szervezett jótékonysági íjászversenyekkel. A versenyeinken befolyt teljes bevétel a gyermek illetve szülei részére kerül átadásra.
A MESE-versenyek szervezési és egyéb kapcsolódó költségeket a Tagok és esetleges
Támogatók állják, a nevezési díjakból befolyt összeg és a további felajánlott összegek a helyszínen átadásra kerülnek.

Egyesületünk eddig 8 alkalommal rendezett jótékonysági versenyt, ezzel 7 beteg gyermek kezeléséhez, gyógyulásához tudtunk hozzájárulni, valamint egy üllői fiatalembert segítettünk, aki egy balesetben mindkét karját elveszítette. Versenyeink zömében Üllőn, a Dóra-majorban, valamint a focipályán kerültek megrendezésre, természetesen üllői gyermekeknek igyekszünk elsősorban segítséget nyújtani, de mindig a sürgősség és a rászorultság alapján hozunk döntést az aktuális támogatandó gyermek személyét illetően.
Egyesületünk a jótékonysági versenyek szervezésén kívül a versenysport iránt érdeklődőknek nyújt lehetőséget. Jelenleg már 5 fő oktatóval és egy íjász sportedzővel büszkélkedhetünk, akik legjobb tudásuk szerint készítik fel tanítványainkat a hazai és nemzetközi versenyekre.
Jómagam és feleségem idei évben jelentkeztünk a Testnevelési Egyetem Íjász szakedzői képzésére, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk oktatni tagjainkat.
Az idei évre taglétszámunk jelentősen megemelkedett, már 40 fölötti létszámmal működik egyesületünk, és büszkén mondhatom, hogy minden egyesületi tagunk rendelkezik a Magyar
Íjász Szövetség által kiállított versenyengedéllyel.

Ezenkívül fontos momentum, hogy az utánpótlás korúak száma 25 fő.

Az oktatói, edzői létszám és szakképesítés, valamint a regisztrált versenyzői létszám tekintetében is egyedülállóak vagyunk az országban. A jótékonysági versenyeink pedig szintén egyedülállóak.

Rengeteg dobogós helyezéssel büszkélkedhetünk, mind hazai, mind nemzetközi versenyen.
Országos bajnokságokon, Európa bajnokságokon és Világbajnokságokon is nagyon sok szép helyezést sikerült már begyűjtenünk.

Ezek közül néhány, a teljesség igénye nélkül:

Soós László (egyesületi elnök)

3- szoros Országos bajnoki cím
Terem Európa Bajnokság 5.helyezés (új világcsúccsal),
3D Világbajnokság 26. helyezés
Szlovák Nemzetközi Bajnokság helyezés
valamint I. osztályú pályaíjász minősítés,
Saslövő Bajnokság ezüst minősítés, örökös ranglista 6. helyezés
Terepíjász Grand Prix Bajnoki cím

Soós-Horváth Diána (egyesületi edző)

Európa Bajnokság 11. helyezés
Országos Bajnokság helyezés,
Terepíjász Országos bajnokság 2. helyezés
Terepíjász Grand Prix Bajnoki cím

Csontos Kincső

Európa Bajnokság 2. helyezés
Országos bajnokság aranyérem
Terepíjász Országos Bajnokság  3. helyezés
Terepíjász Grand Prix Bajnokság 3. helyezés

Kádár Csaba

Országos Bajnokság 4. helyezés, csapat 2. helyezés

Németh Dominik

Európa Bajnokság 2. helyezés

Ezenkívül több különböző hazai versenyen megszerzett kb. 250 érem az elmúlt 5 évben.
Egyesületünk jelenleg a Dóra-majorban bérel termet az edzésekhez, de sajnos a bérleti díj, a szükséges eszközök vásárlása, karbantartása, a tanítványok felkészítéséhez szükséges eszközök, a versenyszervezés költségei messze meghaladják egyesületünk tagdíjakból befolyt bevételét, melyet az egyesület két vezetője saját zsebből igyekszik pótolni. Ehhez bármilyen anyagi segítséget szívesen fogadunk, hiszen szeretnénk minél több tehetséges fiatalt megtanítani eme nagyszerű sport rejtelmeire, hogy technikailag, mentálisan és fizikailag is megállják helyüket bármely hazai vagy nemzetközi megmérettetésen. Valamint szeretnénk továbbra is folytatni jótékonysági versenyeink szervezését, melyekre igen nagy szüksége van a rászoruló családoknak, és bátran állíthatom, hogy már a hozzánk ellátogató íjásztársaknak is. Minden jótékonysági versenyünkön kicsit átértékelődnek mindannyiunkban a dolgok, picit magunkba tekintünk, a rohanó világban egy kicsit másokat helyezünk előtérbe magunk helyett. Mindamellett betekintést nyerhetünk a beteg gyermekek és az őket nevelő családok életébe is, amivel nagyban hozzájárulunk az elfogadásukhoz, amire mostanában nagyon nagy szüksége van mindenkinek.

Jelmondatunk:


„Nem segíthetünk mindenkinek, de mindenki segíthet valakinek.”
Ronald Reagan

Soós László
MESE Mindenki Egyért Sportegyesület, Üllő, Jókai u. 11.
meseijaszok@gmail.com, +3630-397-5465

hu_HUHungarian