A MESE-íjászok ismét segítettek egy súlyos beteg gyermeknek

A MESE-íjászok ismét segítettek egy súlyos beteg gyermeknek

Újra íjászok népesítették be az üllői Dóra-majort a VI. MESE jótékonysági íjászverseny alkalmából szeptember 30-án. A száznál is több nevező az ország legtávolabbi pontjáról, sőt még a határon túlról, Szlovákiából is érkezett városunkba.

Mint minden alkalommal, ezúttal is egy hős kisgyermek volt a verseny támogatottja: a 8 éves Janika, aki agydaganattal küzd. Az egyesület, mint mindig, a versenyének teljes bevételét a beteg gyermek gyógyulására, fejlesztésére adományozta, melynek összege a versenyen felajánlott egyéb adományokkal együtt meghaladta a háromszázezer forintot.
A jótékonysági íjászversenyen remek hangulatban lőttek a jólelkű íjászok. A sok móka, kacagás mellett az adomány átadásakor szem nem maradt szárazon a meghatottságtól. Janika vastapsot kapott, mivel a tervekkel ellentétben, mégis az egész napot velünk töltötte és a tombolanyeremények sorsolásában is segített.

A rendezvényen örömmel tapasztaltuk, hogy az önzetlenség és segítőkészség mindinkább szerepet kap az íjászok életében a MESE-versenyeken keresztül. Külön figyelmet érdemel, hogy egyre több gyermek szívében megfogalmazódott a MESE jótékonysági íjászversenyek lényege: a versenyzés jó érzése mellé a másnak nyújtott önzetlen segítség társuljon.


Szeretnénk köszönetet mondani az Állatorvostudományi Egyetemnek a helyszín biztosításáért, valamint Üllő Város Önkormányzatának és Kissné Szabó Katalin polgármester asszonynak a támogatásért, amellyel hozzájárultak, hogy a lassan hagyománnyá váló rendezvényünket megtarthattuk és egy újabb beteg gyermeknek és családjának nyújthattunk segítő kezet, miközben egy csodálatos sportnak hódolhattunk.

Továbbá ezúton is hálásan köszönünk minden felajánlást, segítséget, amivel támogatják munkánkat. Évente három versenyt szervezünk, ahol minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Következő versenyünket 2018 tavaszán rendezzük meg, melyre hálás köszönettel várjuk a tombola felajánlásokat illetve egyébtámogatásokat, hogy egy újabb rászoruló gyermeknek könnyíthessünk a mindennapjain.

Munkánkat, eseményeinket nyomon követhetik a Facebookon, a MESE – Íjászok a gyerekekért csoportban. Természetesen szeretettel várunk mindenkit üllői edzőpályánkon, aki szeretné kipróbálni ezt a csodás sportot.

Egy kedves íjász barátunk, Gál Ferenc – aki állandó nevezője versenyeinknek – gondolatával búcsúzom:

„Nálatok sikerül mindig kicsit újra magamba néznem, értékelnem és még jobban örülnöm annak, amim van! Köszönöm, hogy ott lehettünk és részesei lehettünk megint ennek a tiszta emberi érzésnek!”

hu_HUHungarian